Sobota 9.00 14.00

Poniedziałek - Piątek 8.00 - 17.00

Ponad

120

Ofert Pracy

 

KOLACJE Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA

Sałatka szopska

Prosta sałatka, która można wykonać w kwadrans. Można ja robić z różnych składników (warzyw), dodając nawet zwykły półtłusty lub chudy twaróg.

(Produkty na 2-3 porcje, czas przygotowania 15 min.)

Składniki:

4 małe pomidory lub 3 większe

1 zielony ogórek

1 papryka zielona

1 cebula

kostka bułgarskiego sera szopskiego lub zwykłego sera typu feta ok. 200 g, ewent. zwykły twaróg

oliwa z oliwek

ocet winny

sól, pieprz

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, ogórka obierać, paprykę umyć. Pomidory pokroić na większe kawałki, ogórka i paprykę w kostkę. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Dodać odrobinę oliwy, octu, soli (nie za dużo bo ser jest już słony !) oraz pieprzu. Wierzch pokryć serem, który wcześniej zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Gnocchi w sosie pomidorowym z serem mozarella

Błyskawiczna potrawa na bazie włoskich klusek gnocchi. Można je kupić w każdym większym markecie albo samemu przyrządzić (podobne do polskich kopytek). Dodatek sera mozzarella i ziół nadaje potrawie aromatu i delikatności.

(Produkty dla 3 osób, czas przygotowania 30 min.)

Składniki:

opakowanie klusek gnocchi 500g,

pomidory włoskie z puszki 400g

opakowanie (lekkiego) sera mozzarella ok. 120 g

1 łyżka oliwy z oliwek,

1 nieduża cebula – 50g,

ząbek czosnku,

bazylia (najlepiej świeża) lub zielona pietruszka,

przyprawy: oregano, odrobina cukru, cynamon, pieprz i sól.

Przygotowanie:

W głębokim rondelku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulkę, czosnek, dodaj pomidory z puszki, rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem, dodaj przyprawy: oregano, odrobinę cukru, szczyptę cynamonu, pieprz, sól. Całość gotuj jeszcze parę minut. Kluseczki gnocchi ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie dodaj je do sosu pomidorowego i całość dobrze wymieszaj. Przelej teraz całość do naczynia żaroodpornego, na wierzchu połóż pokrojony w plastry ser mozarella i zapiekaj w rozgrzanym piekarniku w 180 °C z włączonym termoobiegiem przez około 10 minut. Jeżeli chcesz skrócić czas przygotowania potrawy, możesz wrzucić pokrojony ser mozzarella do rondelka z kluseczkami w sosie i chwilę podgrzewać do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać. Na talerzu posyp świeżo posiekaną bazylią lub zieloną pietruszką.

Sałatka Grecka

Uniwersalna sałatka z serem feta i oliwkami. Posiada mocny, wyrazisty korzenny smak i charakterystyczny aromat. Popularna w krajach śródziemnomorskich, tam gdzie Niemcy zazwyczaj plażują się w upalne lato. Niezaprzeczalnym atutem jest to, że każdy ją zna i prawie każdy ja lubi (z oliwkami lub bez).

(Produkty dla 4 osób, czas przygotowania 30 min.)

Składniki:

2 pomidory

1 ogórek

10 dag sera feta (może być twaróg)

1 sałata

15 czarnych (zielonych) oliwek

Sos:

0,5 szklanki oleju lub oliwy

1-2mząbki czosnku

sól

pieprz

0,5 łyżeczki octu winnego

1 łyżka posiekanych świeżych ziół (wedle uznania)

Przygotowanie:

Warzywa pokrój na dość duże kawałki, ser w kostkę. Sałatę opłucz i osusz, porwij palcami, oliwki osącz. Na talerzu ułóż sałatę, na niej warzywa, oliwki i ser. W słoiczku wymieszaj składniki sosu i polej sałatkę. Podawaj od razu, najlepiej z białym pieczywem i szklaneczką zimnego wina. Sałatka może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem na kolację.

Sałatka Gyros

Pyszna i treściwa sałatka, fantastycznie prezentująca się w szklanych naczyniach. Aż chce się jeść. Podsmażone mięso z kurczaka z chrupiącymi warzywami i aksamitnymi sosami to prawdziwy grecki klimat.

(Produkty dla 4-6 osób, czas przygotowania 40-60 minut)

Składniki:

1 główka kapusty pekińskiej

4 filety z kurczaka

2 cebule

1 słoik ogórków konserwowych

1 puszka kukurydzy

przyprawa Gyros ( słodka papryka, kolendra, kminek, chilli, czosnek, cebula, oregano, gałka muszkatołowa, gorczyca, kozieradka, rozmaryn , pieprz, cynamon…. lepiej kupić gotową ! )

keczup

majonez

Przygotowanie:

Filety podsmażamy na patelni. Gdy już będą lekko zarumienione podsypujemy przyprawą Gyros. Kapustę kroimy (szatkujemy). Ogórki siekamy (ale nie za drobno). Kukurydzę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Najlepiej jest układać gyros w szklanym naczyniu, by widać było warstwy. Warstwy układamy następująco (od spodu): -mięso -keczup -ogórki -cebula -kukurydza -majonez -keczup -kapusta Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem.

Kolacja piemoncka

Skromna potrawa rodem z Turynu, prosta i nie skomplikowana a przy tym smaczna i treściwa.

(Produkty na 3-4 porcje, czas przygotowania 40 min.)

Składniki:

Makaron ok. 500 g
4 kromki chleba na grzanki
6 łyżek masła
4 małe cebulki
10 podgrzybków
300 ml przecieru pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Odciąć skórkę z kromek i pokroić kromki na drobne grzanki, zrumienić na łyżce masła, odstawić. Na patelni rozgrzać 4 łyżki masła, dodać posiekaną bardzo drobno cebulkę i zeszklić ją. Oczyszczone grzyby pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Posolić i popieprzyć całość, tak aby grzyby puściły sok. Dusić ok. 5 min.
Wlać przecier pomidorowy na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i ponownie dusić na małym ogniu ok. 20 min. aż sos zgęstnieje.
Na koniec rozjaśnić sos łyżką masła i zdjąć z ognia.
Ugotowany makaron wymieszać dokładnie z sosem na patelni, przełożyć na talerz i posypać chrupiącymi grzankami.

Błyskawiczna Rekrutacja

Telefony Kontaktowe

+ 48 730 340 005

+ 48 535 340 311

+ 48 533 848 005

LETNIA PROMOCJA ! po śląsku….
Słuchejcie dziołchy, co do łopieki do Nimców jeździcie ! Amberker do wom rychtik to, czego łod innych nie dostaniecie ! Yno u nas każdo kiero do roboty wyjedzie łod 21 kwiytnia, do 31 siyrpnia na cołkie 2 miesionce dostanie łod Ambera aż 100 ojro na rynka za darmo !
Jak w robocie bydzie 3 miesionce bez przijeżdżania do dom, to i 150 ojro bydzie wasze! A jak rychtik kocho robić i cołki 4 miesionce do nos nie przijedzie, to aże 250 ojro do kapsy dostanie!
Zgłoszejcie się do nas wartko, szczyrknijcie telefonym, albo napiszcie mejlym. Yno drapko, bo roboty może braknąć do wszystkich!
Czekomy na wos do łodwołanio.
 LETNIA PROMOCJA ! tłumaczenie….
Ambercare24 gwarantuje każdej Opiekunce, która wyjedzie do pracy z naszą firmą w terminie od 21 kwietnia do 31 sierpnia 2018 roku na okres 2 miesięcy bonus w kwocie 100 euro netto. Jeżeli Opiekunka przepracuje 3 miesiące bez zjazdu otrzyma bonus w kwocie 150 euro netto. A opiekunka, która przepracuje 4 miesiące i dłużej otrzyma bonus w kwocie 250 euro netto. Promocja aktualna do odwołania.
LETNIA PROMOCJA !
↑ Zwiń↓ Rozwiń