Sobota 9.00 14.00

Poniedziałek - Piątek 8.00 - 17.00

Ponad

120

Ofert Pracy

 

ŚNIADANIA Z RÓŻYCH STRON ŚWIATA

Śniadanie wiedeńskie (jajka po wiedeńsku)

Typowe śniadanie kontynentalne znane na całym świecie. Łatwe i proste do błyskawicznego przygotowania przez każdego. Każdy z dzieciństwa pamięta smak jajka na miękko, więc jedząc można się rozczulić…

 

 

 

 

 

 

 

(Produkty dla 2 osób, czas przygotowania 15 min.)

4 jajka

masło

Drobno posiekany szczypiorek

sól, pieprz, odrobina musztardy

Przygotowanie:


Umyte jajka wybijamy delikatnie (po 2 szt.) do wysmarowanych masełkiem foremek lub do szklanki z grubszym dnem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym szczypiorkiem. Nie mieszając wkładamy foremki delikatnie do garnka z wrzącą wodą. (Jeżeli użyjecie szklanek to wyłożycie je najpierw na dnie ściereczką żeby za bardzo nie skakały, bo mogą popękać i dodajcie do wody łyżeczkę octu. W razie pęknięcia jajka się nie rozleją). Jajka gotujemy do czasu, aż białka się zetną. Gdy białko będzie ścięte dokładamy po łyżeczce masła, doprawiamy odrobiną musztardy. Wyjmujemy foremki z wody. Podajemy z świeżym pieczywem. Smacznego!

Śniadanie Angielskie (Breakfast)

Pożywne śniadanie rodem z deszczowej Anglii, znane chyba każdemu. Od wieków przygotowywane na tysiąc różnych sposobów: z boczkiem, bekonem, szynką, kiełbasą, itp… Podawane z tostami, chlebem lub jasnym pieczywem… do wyboru do koloru!

 

 

 

 

 

 

 

 

(Produkty dla 2 osób, czas przygotowania 20 min.)

Składniki:

2 kiełbaski

1/3 puszki fasolki w sosie pomidorowym (małe ziarna)

1 jajko

1 kromka chleba tostowego

½ pomidora

4 pieczarki

2 plastry bekonu

masło

1 łyżka oliwy

szczypta soli

pieprz mielony

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski . Wstawić do nagrzynego piekarnika, by nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zarumienić bekon. Dodać go do kiełbasek. Usmażyć pieczarki i przełożyć do kiełbasek. Połówkę pomidora podsmażyć, dołożyć do reszty składników i trzymać w cieple. Fasolkę podgrzać i lekko odparować sos. Zrobić tost. Usmażyć jajko sadzone. Tosta posmarować masłem. Przekroić na dwa trójkąty. Na jednej połówce położyć jajko sadzone, na drugiej fasolkę z sosem. Dołożyć kiełbaski, bekon, pomidora i pieczarki. Lekko posolić i popieprzyć pomidora, pieczarki i jajko. Podawać natychmiast gorące. Smacznego!

Śniadanie Europejskie (Francuskie Croissanty)

Popularne w każdym kraju, smaczne, delikatne idealne do porannej kawy, mleka lub herbaty. Można je jeść na różne sposoby z masłem, dżemem, miodem.

 

 

 

 

 

 

(Produkty na ok. 12-15 szt., czas przygotowania 1 godz.)

Składniki:

0,5 kg mąki

50 g cukru

1 łyżeczka soli

20 g świeżych drożdży

100 ml letniego mleka

250 g masła

1 jajko

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę z cukrem i solą. Usyp kopiec i zrób w nim wgłębienie. Do środka pokrusz drożdże i zalej odrobiną mleka. Pozostaw pod przykryciem na 20 minut. Następnie dodaj ok. 200 ml letniej wody oraz pozostałe mleko i zagnieć ciasto, aż nabierze jednolitej i elastycznej konsystencji. Uformuj kulę i odstaw ponownie pod przykryciem na 20 minut. Po upływie tego czasu ponownie zagnieć ciasto i rozwałkuj na blacie oprószonym mąką, na prostokąt o wymiarach 20x40cm. Ułóż na cieście masło i rozwałkuj je na płasko. Złóż czterokrotnie ciasto tak by zamknąć w nim masło i ponownie rozwałkuj. Złóż ponownie, zakryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 20 minut. Następnie ponownie rozwałkuj, złóż i rozwałkuj. Zawiń w folię i umieścić w lodówce na 20 minut. Powtórz te czynności jeszcze 2 razy. Rozwałkowane ciasto pokrój wg szablonu na trójkąty 20 x 20 x 15 cm. Zaczynając od podstawy trójkątów zawijaj je tak, by powstały rogaliki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Ułóż rogaliki na blasze i wstaw do piekarnika na ok. 40 minut. W połowie pieczenia posmaruj każdego rozstrzepanym jajkiem, aby croissanty nabrały złocistego koloru. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego!

Śniadanie Włoskie (Frittata)

Prosta w przygotowaniu potrawa rodem ze słonecznej Italii, można ją przyrządzać z różnych warzyw wedle uznania Podopiecznego.

 

 

 

 

 

 

 

(Produkty dla 2 osób, czas przygotowania 15 min.)

Składniki:

Jajka- 2

Kukurydza konserwowa- 2 łyżki

Szynka drobiowa- 3 plastry

Masło- 1 łyżka

Cebula- 1szt (mała)

Sałata- 2 liście

Ogórek- 3 plastry

Pomidorki cherry- 2szt.

Sól i pieprz- do smaku

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać pokrojoną w kostkę szynkę drobiową, a następnie kukurydzę konserwową. Usmażone składniki zalać roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli i pieprzu. Patelnię przykryć pokrywą i chwilę poczekać, aż jajka będą ścięte, następnie delikatnie przewrócić na drugą stronę za pomocą łopatki. Gotową frittatę podawać z sałatą, pomidorkami i ogórkiem. Smacznego!

Błyskawiczna Rekrutacja

Telefony Kontaktowe

+ 48 730 340 005

+ 48 535 340 311

+ 48 533 848 005

LETNIA PROMOCJA ! po śląsku….
Słuchejcie dziołchy, co do łopieki do Nimców jeździcie ! Amberker do wom rychtik to, czego łod innych nie dostaniecie ! Yno u nas każdo kiero do roboty wyjedzie łod 21 kwiytnia, do 31 siyrpnia na cołkie 2 miesionce dostanie łod Ambera aż 100 ojro na rynka za darmo !
Jak w robocie bydzie 3 miesionce bez przijeżdżania do dom, to i 150 ojro bydzie wasze! A jak rychtik kocho robić i cołki 4 miesionce do nos nie przijedzie, to aże 250 ojro do kapsy dostanie!
Zgłoszejcie się do nas wartko, szczyrknijcie telefonym, albo napiszcie mejlym. Yno drapko, bo roboty może braknąć do wszystkich!
Czekomy na wos do łodwołanio.
 LETNIA PROMOCJA ! tłumaczenie….
Ambercare24 gwarantuje każdej Opiekunce, która wyjedzie do pracy z naszą firmą w terminie od 21 kwietnia do 31 sierpnia 2018 roku na okres 2 miesięcy bonus w kwocie 100 euro netto. Jeżeli Opiekunka przepracuje 3 miesiące bez zjazdu otrzyma bonus w kwocie 150 euro netto. A opiekunka, która przepracuje 4 miesiące i dłużej otrzyma bonus w kwocie 250 euro netto. Promocja aktualna do odwołania.
LETNIA PROMOCJA !
↑ Zwiń↓ Rozwiń